Egészség hírek | PannonVital
Tovább...

A hónap terméke

Új termékeink  fejlesztése érdekében a Pécsi Tudományegyetemmel kötött cégünk kutatás-fejlesztési szerződést. Ennek köszönhetően kizárólag olyan termékeket vezetünk be a magyar piacra, amelyek  összetevőinek hatékonysága tudományos vizsgálatokkal is bizonyítást nyert.

Szív és érrendszer
támogatók

Tovább...

Média
megjelenések

Tovább...

Amiről nem beszélnek az orvosok...

Tovább...

Sajnos sok mindenről! Tőled már egyetlen egy orvosi vizsgálat alakalmával megkérdezte az orvosod, hogy mit eszel, mit iszol napközben és mennyit?

TOVÁBB...

Bizonyára sokan vagyunk úgy háziasszonyok, hogy munka után beugrunk hazafelé egy bevásárlóközpontba és bedobunk egy kis baromfi húst a kosarunkba, mivel abból lehet a leggyorsabban tartalmas vacsorát főzni a családunk számára. A legkönnyebb vele dolgozni, számos zöldséggel, körettel kombinálható, nem kell túl sokáig sütni-főzni így spórolhatunk a főzési idővel is.

TOVÁBB...

Ezt a kérdést egy barátunk kedvérét osztom meg veletek, aki nem bír leszokni a rendszeres kóla fogyasztásról, annak ellenére, hogy állandó egészségügyi problémái vannak.
Bizonyára sokan vannak még ezzel így, ezért is érdemes beszélnünk erről.
Önmagában véve a foszfátok fontosak, szervezetünknek szüksége van rájuk az energiatermeléshez és a szervezeten belüli információ továbbításhoz, a sejtmembránok létrehozásához, kalciummal együtt pedig a csontok és a fogak anyagának termeléséhez, a sav-bázis egyensúly fenntartásához.

TOVÁBB...

Számos egyszerű, bizonyított gyógyhatással rendelkező táplálékunk van, amelyről nem is tudjuk, hogy milyen nagyszerű lehet a rá

TOVÁBB...

Jelenleg a perifériás szisztolés vérnyomást a felkaron mérjük, annak ellenére, hogy számos metaanalízis bizonyította, hogy a centrális vérnyomást kellene mérnünk az aortánál mivel az sokkal jobban alkalmas a kardiovaszkuláris események megjóslására.
Felnőtteknél a perifériás vérnyomásnak mindig magasabbnak kell lennie, mint a centrális vérnyomásnak. Ennek egyszerű fizikai magyarázata van, ugyanis a perifériák felé egyre jobban szűkül a véredényeink átmérője, így szűkebb csőben nagyobb vérnyomás uralkodik, mint az aorta körüli nagyobb átmérőjű érben. Amikor viszont ez az arány megfordul, az rögtön jelzi számunkra, hogy baj van! Ha ugyanis a centrális vérnyomás a perifériás vérnyomás értéke felé emelkedik, ez azonnal jelzi, hogy az aortában atherosclerosis azaz érelmeszesedés alakult ki. Miért? Mivel kizárólag akkor lehet egy nagyobb átmérőjű csőben magasabb a nyomás, ha azt a csövet belülről valami eldugítja, leszűkíti.

TOVÁBB...

Fájdalommentes Arteriograph érdiagnosztika Miskolcon.

Előjegyzés munkanapokon 8-16 óra között a 46/400-225 vagy 70/709-6740-es mobilszámom.

 

TOVÁBB...

Figyelje Facebook oldalunkat és web oldalunkat a további információkért!

TOVÁBB...
PannonVital 2018-03-13

Szomorú statisztikai tény, hogy Magyaroszágon  egyre nő a  cukorbetegek száma, jelenleg  több  mint 700.000  fő érintett a betegség által, amelyből minden 5. 60 év feletti. A  jövőre nézve  is egyre szomorúbb kilátásokat közölnek a kutatók, 2050- re már nem lesz olyan család amelyben nem lesz diabéteszes beteg! 

TOVÁBB...